مهمترین قطعات کرگیر و وظایف آن‌ها

دستگاه کرگیر یکی از ابزارهای شناخته شده و پرکاربرد در صنایع مختلف می‌باشد که به دلیل قدرت و عملکرد بالا، سرعت قابل تنظیم و دقت بالا، در فرایندهای تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها به وسیله یک موتور قدرتمند کار می‌کنند. کاربردهای دستگاه کرگیر در صنایع ساختمانی، خودروسازی، صنایع فلزی و صنایع تولیدی مختلف دیده می‌شود. ما در این مقاله به بررسی مهم‌ترین قطعات دستگاه کرگیر و همچنین وظایف هر قطعه می‌پردازیم.

مهم‌ترین قطعات دستگاه کرگیر کدام است؟

از مهم‌ترین قطعات کرگیر می‌توان به پایه، ستون، بازو، سر حفاری، میله، شفت، موتور الکتریکی و چرخ دنده اشاره کرد که با همکاری و ترکیب وظایف هر کدام از این قطعات، عملکرد دستگاه به بالاترین کیفیت و دقت خود می‌رسد که منجر به ارائه بهترین خدمات می‌شود.

مهمترین قطعات کرگیر و وظایف آن‌ها

وظیفه انواع قطعات دستگاه کرگیر چیست؟

بعد از شناخت قطعات دستگاه، لازم است وظایف آن‌ها را نیز بشناسیم که در ادامه لیست شده‌اند:

  • پایه: پایه دستگاه حفاری می‌تواند به زمین متصل شود. برخی از پایه‌ها شکاف‌هایی دارند که اجازه می‌دهند تا قطعات کاری بزرگ‌تری که نمی‌توانند روی میز جای بگیرند را نگه دارند.
  • ستون: ستون معمولا یک ساختار استوانه‌ای خالی است که پایه، میز و سر دستگاه حفاری را به هم متصل می‌کند و به عنوان یک اسلاید خطی عمل می‌کند که روی آن میز بالا و پایین می‌رود.
  • بازو: در دستگاه‌های بزرگ‌تر، بازو به ستون متصل است و برای پشتیبانی از میله و سر دستگاه حفاری استفاده می‌شود. بازو اجازه حرکت در جهت عمودی را به ستون می‌دهد. دستگاه‌های کوچک‌تر بازو ندارند و به جای آن، میله نسبتا نزدیک به ستون قرار دارد.
  • سر حفاری: سر حفاری شامل میله و بازوی حفاری است. میله معمولا توسط موتور الکتریکی از طریق یک گیربکس حرکت می‌کند. برای دستگاه‌های بزرگ‌تر دارای بازو، قدرت موتور الکتریکی از طریق یک سری کوره‌ها منتقل می‌شود.
  • میله: میله مجموعه‌ای از محورهایی است که موتور الکتریکی را به چاک متصل می‌کند. میله‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حداقل میزان کندی در چرخش را داشته باشند.
  • موتور الکتریکی: موتور الکتریکی میله را به طور مستقیم با یک گیربکس حرکت می‌دهد. موتور الکتریکی می‌تواند یا در پایه دستگاه یا در بالای ستون نصب شود.
  • شفت: شفت وظیفه انتقال حرکت و قدرت از موتور به ابزار کرگیری را دارد. شفت به وسیله سیستم انتقال قدرت مانند گیربکس یا سیم پیچی وصل می‌شود تا حرکت و گشتاور موتور به ابزار کرگیری منتقل شود.
  • چرخ دنده: در دستگاه کرگیر، چرخ دنده وظیفه انتقال حرکت از موتور به سیستم انتقال قدرت دیگر، مانند شافت یا میله کرگیری را دارد. چرخ دنده‌ها، بسته به نیاز و شرایط کاری باعث افزایش یا کاهش سرعت و گشتاور حرکت موتور می‌شوند. به عبارت دیگر، چرخ دنده وظیفه تغییر سرعت و گشتاور موتور را برای سازگاری با نیازهای خاص دارند.

این قطعات با همکاری یکدیگر، عملکرد صحیح و دقیق دستگاه کرگیر را فراهم می‌کنند.

عملکرد کرگیر

سخن پایانی

از دیگر ویژگی‌های مهم دستگاه کرگیر می‌توان به سازگاری با انواع مختلف مواد و قطعات، امکانات و اتوماسیون بالا اشاره کرد. از دستگاه کرگیر در تولیدات صنعتی مختلف استفاده می‌شود. دستگاه کرگیر به دلیل سرعت و دقت بالایی که دارد، قطعات و مواد مختلف را به سرعت کرگیری و مونتاژ می‌کند و به همین دلیل است که اهمیت ویژه‌ای در پروسه تولیدات دارد.

 

تعمیر تخصصی کرگیر ایبن اشتاک در کلینیک ابزار

اگر می‌خواهید نسخه pdf این مقاله را داشته باشید، لطفا کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *